Ogłoszenie o pracę
Pilnie zatrudnię Intendenta do Gminnego Żłobka Nr 1 „Zaczarowany Ogród” w Ruścu, ul. Szkolna 20, 05-830 Nadarzyn.
Proszę o kontakt pod nr tel. 600 247 737
Zakres wymaganych czynności:
- zaopatrzenie żłobka w środki niezbędne do jego funkcjonowania
- prowadzenie gospodarki żywnościowej żłobka
- współudział w układaniu jadłospisów dekadowych w żłobku
- prowadzenie racjonalnej gospodarki materiałowej
- przyjmowanie za potwierdzeniem od dyrektora odpłatności za żywienie dzieci oraz terminowe ich rozliczenie
- sprawdzenie zgodności zakupu z rachunkiem, wpisywanie sprzętów do inwentarza oraz na fiszki inwentarzowe po ich uprzednim ocechowaniu
- przechowywanie rachunków
- prowadzenie kasy placówki
- prowadzenie kartotek materiałowych, ksiąg inwentarzowych, ewidencji pozaksięgowej
- uczestniczenie w kasacji i spisach z natury majątku żłobka
- racjonalne i oszczędne gospodarowanie powierzonymi składnikami majątku
- zaopatrywanie żłobka w sprzęty ,środki czystości, artykuły biurowe itp., zapewniające właściwy rytm pracy placówki zgodnie z przepisami o zamówieniach publicznych
- zaopatrywanie pracowników w odzież roboczą zgodnie z obowiązującymi przepisami
- kontrola czystości wszystkich pomieszczeń, nadzór nad pracą pracowników obsługi
- w okresie wakacyjnym praca wg harmonogramu ustalonego przez dyrektora
- na bieżąco prowadzenie i dokonywanie wpisów w Księdze Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej
- planowanie i organizacja zakupów, wydawanie do kuchni artykułów spożywczych, wpisywanie ich codziennie do dziennika żywieniowego lub zeszytu (potwierdzonego podpisem kucharki)
- sporządzanie na bieżąco raportów żywieniowych i przedkładanie ich do zatwierdzenia dyrektorowi żłobka
- prowadzenie kartoteki magazynu żywnościowego, terminowe sporządzanie rozliczeń miesięcznych
- przestrzeganie stawki żywieniowej i terminów przydatności do spożycia artykułów znajdujących się w magazynie, właściwe przechowywanie ich i zabezpieczenie przed zniszczeniem
- wykorzystywanie produktów do przygotowania posiłków zgodnie z przeznaczeniem
- codzienne wywieszanie jadłospisu do informacji rodziców
- prowadzenie arkusza oceny i odbioru dostaw
- prowadzenie arkusza monitorowania temperatury i wilgotności
- prowadzenie rejestru mycia i dezynfekcji lodówek i szaf chłodniczych
- czuwanie nad wdrażaniem systemu HACCP
- używanie czystej odzieży ochronnej (fartuch) podczas wykonywania codziennych obowiązków
- przestrzeganie regulaminu pracy, przepisów BHP i p.poż.,wykonywanie badań okresowych
- odpowiedzialność za prawidłowe funkcjonowanie regulaminu oraz procedur związanych z zamówieniami publicznymi w placówce, prowadzenie rejestru zamówień publicznych
- wykonywanie innych poleceń dyrektora związanych z funkcjonowaniem placówki.
- autor: Marta Jędrzejewska, data: 2017-01-27